cukormentes kókuszos kakaós torta

cukormentes kókuszos kakaós torta

A nagy szünet után ma újabb cukormentes tortával érkezem (cukormentes kókuszos kakaós torta)! Anyukám névnapjára készült, nagyon gyors és egyszerű elkészíteni, így bárki próbálkozhat vele.

Hirdetés

cukormentes kókuszos kakaós torta

Hozzávalók (egy kicsi, 17 cm-es tortaformához):

  • 75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 25 g teljes durumliszt
  • egy csipet só
  • 3 nagy tojás
  • 120 g xilit
  • 1 vaníliarúd
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • 1 cs vaníliás pudingpor (cukormentes)
  • 4 dl tej (lehet növényi tej is)
  • 2,5 ml folyékony édesítőszer
  • 100 g puha vaj
  • 75 g kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 175 °C-ra.
  2. A liszteket kétszer átszitáljuk.
  3. A tojásokat a csipet sóval, a xilittel és a vaníliarúd magjaival (a rudat ne dobjuk ki!) 4-5 percig verjük egy kézimixerrel, amíg kivilágosodik és habos lesz.
  4. A lisztet és a kakaóport beleszitáljuk és alacsony fokozaton összekeverjük.
  5. Egy alul és oldalt sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 33-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.). Pár percig hagyjuk hűlni, majd kivesszük a formából, leszedjük róla a sütőpapírt és hagyjuk teljesen szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Elkészítjük a krémet: A pudingport 1 dl hideg tejjel kikeverjük, majd a többi tejet a megmaradt vaníliarúddal feltesszük főni közepes lángon. Ha már elég meleg a tej, beleöntjük a kikevert pudingport és az édesítőt és felforraljuk folyamatos kevergetés mellett. Ha a krém már elég sűrű, levesszük a tűzről, kivesszük belőle a vaníliarudat (most már kidobhatjuk) és még párszor átkeverjük. Ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a vajat.
  7. A tortát középen szétvágjuk, hogy két tortalapot kapjunk belőle. Egy kis krémmel megkenjük az egyik tortalapot, ráhelyezzük a másikat, majd kívülről is bevonjuk: a krém kissé folyós marad, így hagyhatjuk nyugodtan lecsurogni a torta oldalán. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, az oldalához is hozzátapasztjuk a kókuszt a tenyerünkkel. Pár órára hűtőbe tesszük, utána tálalhatjuk is.

Az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Még több torta receptet érsz el itt.

cukormentes kókuszos kakaós torta

Készíthetünk természetesen nagyobb tortát is, a tészta hozzávalóit nem szükséges duplázni, egy 20 cm-es tortaformában ugyanekkora mennyiségből egy kicsit laposabb tortát fogunk kapni, azonban ott ügyeljünk a sütési időre, hiszen az 5-10 perccel rövidebb lehet!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük