tápiókapuding


Egyik piacozás alkalmával vásároltam be az alapanyagokból, nagyon sok pozitív dolgot lehet hallani a tápiókáról: a jó keményítők közé tartozik, a gyöngyöket magukat maniókagyökérből nyerik. Semleges ízű, így szinte bármivel jól párosítható, sokféle édesség készíthető belőle. Kicsit olyan "nyers" állapotában, mint a polisztirolgyöngy. :)

Ehhez a tápiókapudinghoz most diabetikus erdei gyümölcs lekvárt és ribizlit társítottam, de bármilyen gyümölcsöt használhatunk, nem nagyon tudunk mellé lőni vele.


Hozzávalók (4 óóóriási adaghoz = 6 közepes adaghoz):
  • 100 g tápiókagyöngy
  • 250 ml víz
  • 1 vaníliarúd
  • 500 ml kókusztej
  • 7,5 ml folyékony édesítőszer
  • diabetikus lekvár
  • gyümölcs

Elkészítés:
  1. A vaníliarúd magjait kikaparjuk (az üres vaníliarudat ne dobjuk ki, használjuk fel) és a tápiókagyöngyökkel egy lábasba szórjuk, ráöntjük a vizet és hagyjuk kb. 10 percig állni. Ezalatt a gyöngyök megszívják magukat a folyadékkal. 
  2. Közepes lángon a kókusztejjel felöntött tápiókát főzzük puding állagúra folyamatos kevergetés mellett. A vaníliarudat szedjük ki.
  3. A végén adjuk hozzá az édesítőszert és alaposan keverjük el a pudingban.
  4. Még langyosan kanalazzuk a pudingot poharakba, tálakba, és tegyünk egy réteg lekvárt, gyümölcsöt a tetejükre. 


 Maga a puding tartalmaz ennyi szénhidrátot, lekvár és gyümölcs nélkül.

Könnyen dobozolható, csomagolható, így vihetjük magunkkal munkahelyre, iskolába, bárhova, délutáni kisétkezésnek praktikus. Gluténmentes, laktózmentes és cukormentes, így bármilyen más ételallergia mellett is nyugodtan fogyasztható.


Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!

A hozzávalókat beszerezhetitek a Cukormentes Webshopban!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése