cukormentes túrós-mascarponekrémes torta
Mint a mellékelt ábra is mutatja, mostanában nagyon rákaptam az erdei gyümölcsös dolgokra. Sok-sok kombináció létezik, amihez felhasználható. Ez a torta már többször is elkészült, teljesen bevált. És nem mellékesen nagyon gyors, tehát akár last minute-rohanós tortának is megfelel, ha sokat pepecselünk vele, akkor is maximum 1 órát vesz igénybe. (Pedig én aztán lazán eltökölök 4-5 órát egy tortával, trust me! 🙂 Kattints tovább a cukormentes túrós-mascarponekrémes torta receptjéért!
Hozzávalók (egy kisebb, kb. 17-18 cm-es tortához):
a tésztához:
- 2 nagy tojás
- 200 g joghurt
- 110 g eritrit
- 125 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 50 g durum liszt
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 10 g vaníliás xilit
- 5 ek olaj
a krémhez:
- 1 ek keményítő
- 3 ek eritrit
- 150 g habtejszín
- 250 g mascarpone
- 250 g zsírszegény túró
- 200 g erdei gyümölcs
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük, két kisebb tortaformát kibélelünk sütőpapírral, egyenlően elosztjuk a tésztát bennük, majd előmelegített 175 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk őket teljesen szobahőmérsékletűre hűlni ezután.
- A krémhez a habtejszínt felverjük a keményítővel és az eritrittel, majd összedolgozzuk a mascarponeval és a túróval, hogy nagyjából egynemű masszát kapjunk.
- Az egyik tortalapot letesszük, megkenjük a krémmel, megszórjuk az erdei gyümölcs egy részével. A másik tortalap alját is kenjük meg kicsit a krémmel, így könnyebb lesz őket összetapasztani, és nem válik el a két lap egymástól, ha felvágjuk. Ezután kicsit nyomjuk össze, majd az egész tortát bekenjük a túrókrémmel és az oldalát (de ízlés szerint a tetejét is lehet) maradék erdei gyümölccsel díszítjük.
Ha 10 szeletre vágjuk, akkor egy szeletben 18,5 g CH van, ideális kisétkezésre például. 🙂 Az adatok csak tájékoztató jellegűek!
Még több torta receptért kattints ide!
A tortát érdemes jó hideg helyen tárolni, hogy ne folyjon teljesen szét a gyümölcsös része. 🙂 Felvágás sajnos nem sikerült túl szépre, hiszen jól meg lett utaztatva a torta, de mellékelek arról is egy fotót (borzasztó fényviszonyokkal karöltve).
Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂