spenótos ricottás tekercs

Aki ismer, tudja, hogy utálom a spenótot. Nem szeretem azt a tipikus kesernyés, fokhagymás spenót ízt, akárhányszor kóstoltam eddig, egy kiskanál után azt mondtam, hogy soha többet nem próbálkozom vele. Persze soha ne mondd, hogy soha. Így aztán nemrégiben, amikor épp különböző zöldségek elkészítési módjai miatt a google képkeresőben vegetáriánus receptekre kerestem rá (kulisszatitok: így szoktam inspirálódni), láttam egy hasonló tekercset. Nagyon megtetszett, úgyhogy eldöntöttem, készítek egy spenótos roládot én is.

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 40 dkg bébispenót
  • 3 tojás
  • 20 g reszelt parmezán
  • 50 g reszelt trappista sajt
  • bors
  • ízlés szerint egy gerezd fokhagyma
  • 10 dkg ricotta
  • 10 dkg fekete erdei sonka
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A spenótot megmossuk, majd apróra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük légkeverésesen 200 °C-ra.
  3. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a spenótot. Itt adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is, ha szeretnénk.
  4. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük a masszát (nagyjából 25×30 cm-es téglalappá) és 10 percig sütjük. Sütés után kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd átfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  5. Megkenjük a ricottával, ráhelyezzük a sonkát, majd szorosan, de óvatosan feltekerjük a rövidebb oldalánál és éles késsel szeleteljük.

Összesen kb. 15 szelet lesz belőle, a fenti ábra egy szeletre vonatkozóan tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű. A spenót csak 200 g-ig nem számolós!

Ezt a receptet hamarosan insta storyban is elkészítem, így ha érdekel, akkor gyere és kövess az instagramon is! Oldalt megtalálod az elérhetőségem, egyébként sugarfreedots néven vagyok fent ott is, meglepő módon. 🙂

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük