red velvet tekercs cukormentesen

Szinte csak egyet kell lapozni a blogon ahhoz, hogy a következő tekercs receptjét megtaláljátok. Szerintem a kedvenc sütifajtám mostanában, nagyon belejöttem, egyszerű és annyiféleképpen lehet variálni, hogy végtelenszer el lehet készíteni. Ezt a red velvet (magyarul talán vörös bársonynak nevezik ezt a sütit) tekercset pedig ki ne kóstolná meg? Valentin napra is szupergyors, mutatós (igazából utálom ezt a kifejezést, de ha egyszer ez az?!) desszert.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is. 

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 tojás
  • egy csipet só
  • 8 dkg eritritpor + 1 ek a feltekeréshez
  • 1 teáskanál ételecet
  • 4 teáskanál folyékony piros ételfesték
  • 8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dkg holland kakaópor

a krémhez:

  • 15 dkg mascarpone 
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 3 tk 1:4 erősségű édesítőszer
  • 1 tk vaníliakivonat
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésmódban 175 °C-ra. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojást és a sót kézi mixerrel kb. 5 perc alatt habosra verjük. Hozzáadjuk az eritritport, az ecetet és az ételfestéket, majd alacsony fokozaton összekeverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elvegyítjük, a tojásos masszába szitáljuk és kézi mixerrel alaposan elkeverjük. A sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
  4. Közben egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, megszórjuk az egy evőkanál eritritporral.
  5. A kész süteményt a sütőből kivéve rögtön átfordítjuk a konyharuhára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt, a rövidebb oldalánál még melegen feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A krém hozzávalóit elkeverjük. A tésztát kicsavarjuk, megkenjük a krémmel, majd óvatosan, de szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, és legalább 15 percig hűtőben pihentetjük. Szeletekre vágva kínáljuk.

Az ábra 15 szelet esetén 1 szeletre vonatkozik, a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól. 

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük