valentin napi fehércsokis panna cotta

A panna cotta egy egyszerűen, gyorsan összedobható édesség, és nagyon sokféleképpen lehet variálni is. Ebben a Valentin napi kiadásban most cukormentes fehércsokis változatban készült el, szív alakban, és liofilizált gyümölcsmorzsával megszórva.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.

A liofilizált gyümölcs másnéven fagyasztva szárított gyümölcs. Ezzel a módszerrel a lefagyasztott anyagból kiválasztják a vízmolekulákat, amik szublimálnak. Ez tulajdonképpen egy tartósítási eljárás, de nem mennék jobban bele a kémiába, mert biztos lehet ezt szebben és szakmaibban is megfogalmazni. Gyakran ezzel az eljárással találkozunk az instant kávé és teák esetében is. Az így készült tartósított gyümölcsöt már sok helyen és nem csak bioboltokban lehet kapni.

Hozzávalók:

  • 1 cs zselatinpor
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 5 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 4-5 g liofilizált eper vagy málna
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A zselatint feloldjuk 2-3 evőkanál tejben, majd a maradék tejhez és a tejszínhez adagolva csomómentesre keverjük. 
  2. Hozzáadjuk az édesítőszert, és kis lángon, kevergetve felmelegítjük (de nem forraljuk). 
  3. Beleaprítjuk a fehércsokoládét és addig kavargatjuk, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
  4. Szív alakú, vagy tetszőleges formákba öntjük és a forma nagyságától függően 2-5 órára behűtjük. Én 6 db-os, közepes méretű szilikonformákba töltöttem, így nagyjából 2-3 óra alatt meg is dermedt.
  5. A panna cottát óvatosan elválasztjuk a forma oldalától és tányérra fordítjuk. Liofilizált gyümölcsmorzsával megszórva kínáljuk.

Az ábra 1 panna cotta (6 db esetén) tápanyagait tartalmazza a szénhidrátdiéta elvei alapján. Az ábra tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük