1 perces zabtej házilag (mindenmentes, vegán)

A leggyorsabb és legkevesebb macerával járó, otthon elkészíthető növényi tej egyértelműen a zabtej. Anno készítettem kókusztejet házilag (volt annak 5 éve is), lehet, hogy akkor még nagyon prehisztorik módszerekkel dolgoztam, de az egy borzalom volt. Annyi mosatlan lett utána, meg annyi dirib-darab, hogy egyszer próbálkoztam vele, többször nem. Ez a zabtej viszont 1 perc alatt elkészül, a hátramaradt anyagból pedig rögtön süthetünk is palacsintát például, tehát igazi főnyeremény. Mindenmentes, vegán.

Hirdetés

Hozzávalók (nagyjából 9-10 dl-hez):

  • 60 g gluténmentes zabpehely
  • 9 dl víz
  • csipet só
  • édesítőszer ízlés szerint
  • 1/2 tk vaníliakivonat (elhagyható)
Hirdetés

Elkészítés: 

  1. A zabpelyhet turmixgépbe tesszük, ráöntjük a vizet, megszórjuk a csipet sóval, hozzáadjuk az édesítőszert és a vaníliát. Kb. 30 másodperc alatt össszeturmixoljuk. Ha sokáig turmixoljuk, akkor nyálkás lesz, így bőven elég a fél perc!
  2. Szűrőn keresztül kiforralt, tiszta üvegbe töltjük és hűtőben tartjuk 2-3 napig.

TIPP: Elképzelhető, hogy szétválik a folyadék. Ha ez megtörténne, akkor használat előtt rázzuk fel.

    Tápanyagadatot nem írok most, mert nem lehet kiszámolni házi körülmények között, így tájékoztató jelleggel sem tudom megadni. Ha szeretnél biztosra menni, számold az összes zabpehellyel a tápanyagtartalmat.

    Még több zabpelyhes receptet találsz I T T!

    További ital receptek ide kattintva érhetőek el.

    Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük