mogyoróvajas proteines csokitojás cukor- és gluténmentesen

Ha a marcipán húsvéti tojások helyett inkább csokis húsvéti tojásokat szeretnénk, akkor készíthetünk olyat is, amit mogyoróvajas proteines töltelékkel bolondítunk meg. Vegán proteinpor használatával pedig vegán húsvéti édességet kapunk. Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.

Hirdetés

Hozzávalók (12 tojáshoz):

  • 100 g sótlan földimogyoró
  • 2 teáskanál olaj
  • 1 csipet só 
  • 10 g eritritpor
  • 25 g ízesítetlen fehérjepor
  • 10 ml cukrozatlan mandulatej
  • 100 g cukormentes étcsokoládé 
  • 1 teáskanál olaj
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A mogyorót aprító- vagy turmixgépben pár perc alatt krémesítjük. Hozzáadjuk az olajat, a sót, az eritritet, a fehérjeport, és a gépet tovább járatva pár perc alatt az egészet összedolgozzuk. Végül kevés mandulatejet adunk hozzá.
  2. A masszából kézzel 12 tojást formázunk, majd fagyasztóba tesszük 15 percre.
  3. A csokoládét mikrohullámú sütőben 15 másodperces részletekben felmelegítjük, mindig alaposan átkeverve, nehogy megégjen. Belekeverjük az olajat.
  4. A tojásokat – villa segítségével – megmártjuk a csokoládéban, mindet sütőpapírra vagy tálcára sorakoztatjuk, és 15 percre újra fagyasztóba tesszük. Végül a maradék csokoládéval díszítjük.

TIPP: Ha nincs kéznél fehérjepor, használhatunk kevés zabpehelylisztet is helyette.

    Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, 1 db tojásra vonatkozik 12 db esetén és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól!

    Még több húsvéti receptért kattints ide!

    További sütés nélküli recepteket itt találsz.

    Házilag is készíthetsz mogyoróvajat, ehhez ITT is találsz receptet. A nagy magvaj kalauzt pedig ezen a linken találod.

    Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük