cukormentes túrós kakaós csiga extra gyorsan

sütőporos túrós kakaós csiga

Kakaós csigát nem csak kelt tésztából lehet készíteni. Én ez alapján már többször csináltam, és egyelőre több sikerélményem is volt ezzel, mint az amorf kelt tésztás darabjaimmal. 😁 Ez a cukormentes túrós kakaós csiga extra gyorsan elkészül, nem kell keleszteni, nem kell hozzá élesztő. Mivel a tésztájában túró is van, ezért szénhidráttartalma is sokkal kedvezőbb.

Hirdetés
túrós mini kakaós csiga

Miből készül a tésztája?

A tésztájának két fő eleme van, a liszt és a túró. Ebben az esetben én teljes kiőrlésű búzalisztet és finomlisztet használtam. A recept mindemellett tojásmentes is, az sem kell hozzá. Ez tipikusan az a recept, amit valahova egyszer valaki felírt egy kis papírcetlire és így járt tovább kézről-kézre. Én is egy meggyötört kockás lapról sütöm. 🙂

cukormentes mini kakaós csiga

Ebből az adagból 24 darab mini cukormentes túrós kakaós csiga jött ki. Ha nagyobbakat szeretnénk, akkor nyilván kevesebb. Ezek a kakaós csigák nagyjából zabkeksz méretű darabok.

cukormentes túrós kakaós csiga

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 175 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 g finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 250 g túró
  • 1/2 dl kókusztej
  • 5 ek kókuszolaj vagy étolaj
  • 40 g 1:4 erősségű édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 1 tk citromlé
  • 1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja

a töltelékhez:

  • 10 g puha vaj
  • 50 g eritrit
  • 15 g holland kakaópor

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra légkeveréses módban. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A kétféle lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport és egy villával elkeverjük.
  3. Ha darabos túrónk van, egy botmixerrel vagy villával alaposan összetörjük. Elkeverjük a tejjel, olajjal, édesítőszerrel, sóval, citromlével és -héjjal.
  4. A lisztet hozzáadjuk a túrós keverékhez és kézzel alaposan összedolgozzuk.
  5. Egy enyhén lisztezett deszkán kb. 24×35 cm-esre nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a puha vajjal és megszórjuk az eritrit és kakaópor keverékével. A tölteléket kicsit rányomkodjuk a tésztára.
  6. 24 egyenlő csíkra vágjuk (a rövidebb oldalát osztjuk fel 1 cm-enként, és ennek mentén vágunk hosszában csíkokat) és feltekerjük őket, majd az előkészített tepsire sorakoztatjuk a mini kakaós csigákat.
  7. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.

TIPP:

Ehhez a recepthez én inkább a „kocka”, papírba csomagolt túrót ajánlom, mert az nem rögös és kevésbé (vagy egyáltalán nem) kell áttörni.

Egy darab cukormentes túrós kakaós csiga tápanyagtartalma:

energia: 72 kCal
fehérje: 3 g
zsír: 3,5 g
szénhidrát: 6,6 g

A fenti táblázat a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, tápanyagtartalmai, stb. is eltérhetnek az általam használtaktól.

Még több édes sütemény receptjéért kattints ide!

cukormentes teljes kiőrlésű kakaós csiga

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

One Reply to “cukormentes túrós kakaós csiga extra gyorsan”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük