cukkinis csokikenyér cukormentesen

cukkinis csokikenyér

Cukkini, süteményben? Mivan? Igen. 😀 Nem lehet érezni! Komolyan mondom, a kedvenc zöldségem a cukkini lett, pedig kiskoromban szerintem nem szerettem, de aztán pár évvel ezelőtt egy sajtos-panírozott verzióval valamilyen úton elindultunk, a cukkini meg én, kéz a kézben, és most már mindenbe teszek (kis túlzással, de értitek!), például ebbe a cukkinis csokikenyér csodába is, ami brutálisan csokis-kakaós és szaftos.

Hirdetés
cukormentes cukkinis csokis sütemény

Milyen lisztből készül a cukkinis csokikenyér?

A süteményhez zabpehelylisztet használtam, a jelölten gluténmentes liszttel és sütőporral pedig ez a recept gluténmentes. Nem tartalmaz továbbá hozzáadott cukrot sem. Zabpehelyliszt helyett lehet használni teljes kiőrlésű tönköly- vagy búzalisztet, 100%-ban, vagy ha úgy tetszik, akkor 70%-30% arányban keverhetjük a teljes kiőrlésű és a fehérlisztet is.

Hirdetés
cukkinis csokikenyér

Elhagyható-e a cukkini a receptből?

Nem. Ez a lényege. 🙂 Én nem nyomkodtam ki a zöldséget, így jelentős nedvességet is adtam így a masszához, tehát a zöldséget és a levét semmiképpen sem hagynám ki. Több csokis sütemény receptet találsz itt a blogon, ha nagyon ódzkodnál a zöldséges süteménytől. Kattints ide a csokis receptekért!

cukormentes csokis cukkinis süti

Hozzávalók:

Hirdetés

A cukkinis csokikenyér elkészítésének lépései:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, légkeveréses módban és egy 10×25 cm-es kenyérformát vékonyan kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral, úgy, hogy a papír kicsit túllógjon a formán – így könnyebb lesz kivenni a süteményt.
  2. A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, kávéporral, sóval.
  4. Egy másik tálban homogénre keverjük a tojásokat az olvasztott vajjal, folyékony kókuszolajjal, édesítőszerrel és vaníliával. Használhatunk kézi mixert, de egy egyszerű habverő is tökéletes a művelethez. 🙂
  5. A folyékony és száraz hozzávalókat összeöntjük és éppencsak elkeverjük, nem gond, ha kicsit csomós marad.
  6. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit (nem kell kinyomkodni), majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  7. Az étcsokoládé pasztillából egy marékkal félreteszünk, a többit a feldarabolt tejcsokoládéval együtt a masszába forgatjuk.
  8. Az előkészített kenyérformába egyengetjük a tésztát, majd megszórjuk a félretett étcsokoládé pasztillával és kb. 60 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Pár percig a formában pihentetjük, majd sütirácsra tesszük és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.

A recepthez a kakaóport és az étcsokoládét a Sambirano Gold biztosította. (szponzorált tartalom)

Hirdetés

A cukkinis csokikenyér tápanyagtartalmai:

Energia: 140 kCal
Fehérje: 3 g
Zsír: 9,9 g
Szénhidrát: 8,2 g

A fenti adatok a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák az adatokat, egy szeletre vonatkoznak 16 szelet esetén. A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, márkái, stb. és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól, továbbá nem vagyok dietetikus sem, így a fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

cukormentes cukkinis csokis kenyér

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük