mandulás energiagolyó (vegán, édesítőszermentes)

energiagolyó

Egy gyorsan összedobható, mindenmentes, vegán mandulás energiagolyó receptet hoztam, ami ráadásul édesítőszert sem tartalmaz. Az édesítést a datolya végzi el helyette. A recept leghosszabb része talán a datolya beáztatása, úgyhogy mutatom is, hogyan készül ez a gyors finomság.

Hirdetés

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. februári számában. A golyók a Russell Hobbs Desire mini aprítójával készültek. (szponzorált tartalom)

mandulás energiagolyó

Milyen összetevőkből áll a mandulás energiagolyó?

A mandulás energiagolyó két fő összetevőből áll: mandulából és datolyából. Utóbbinak köszönheti édességét, és ez is tartja össze. Így a recept hozzáadott cukrot, édesítőszert nem tartalmaz. Emellett csak egy kevés ízfokozó kerül bele: őrölt vanília, só, illetve a forgatáshoz, hempergetéshez kókuszreszeléket használtam.

Még több sütés nélküli finomságot találsz ide kattintva!

Hirdetés
energiagolyó

Hozzávalók (24 darabhoz):

  • 100 g magozott datolya
  • 100 g mandula
  • 65 g mandulaliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1/4 teáskanál őrölt vanília
  • 20 g kókuszreszelék
Hirdetés

A mandulás energiagolyó elkészítésének lépései:

  1. A datolyát annyi forró vízbe áztatjuk, amennyi ellepi, majd 15–30 percre félretesszük.
  2. Közben a mandulát serpenyőben, közepes lángon pár perc alatt megpirítjuk – akkor jó, ha már illatozik, és itt-ott sötétebb színű lett. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A mandulát a mini aprítóban finomra daráljuk.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt datolyát (az áztatólevet felfogjuk), a mandulalisztet, a sót, a vaníliát, és összedolgozzuk. Ha nem áll össze, akkor a datolya áztatólevéből 1–2 evőkanálnyit, ha túl könnyű, kevés mandulalisztet adunk hozzá.
  5. A masszából 24 golyót formázunk, mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálcára sorakoztatva tálaljuk.
Hirdetés

A mandulás energiagolyó tápanyagtartalma:

Energia: 57 kCal
Fehérje: 1,6 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 2,8 g

A fenti adatok a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák a tápanyagtartalmakat, és 24 db esetén 1 db-ra vonatkoznak (több db fogyasztása esetén a CH-tartalom is változik). A ténylegesen felhasznált alapanyagok márkái, méretei, stb. és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól, illetve nem vagyok dietetikus, így az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

vegán energiagolyó

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük