
cukormentes csokoládés panna cotta gránátalmával

Új kedvenc édességem van, ami nem más, mint a panna cotta (főleg a cukormentes csokoládés panna cotta gránátalmával!). Ilyenkor mindig felteszem a kérdéseket, miért és hogyan maradt ez ki eddig az életemből?! Elkészítettem a cukormentes változatot, baromi mutatós lett és finom is. A csokis réteg tömény, 70 %-os csokoládéval készült, tökéletesen egészíti ki a fanyar gránátalmával a vaníliás réteget.
 
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 125 ml tej
 - 125 ml zsíros tejszín (habtejszín)
 - 1 vaníliarúd és annak kikapart magjai
 - 30 g xilit
 - 5 g por zselatin
 - 1 tk kávépor (elhagyható)
 - 40 g 70%-os étcsokoládé
 - 20-20 g gránátalma
 
Elkészítés:

- Egy fazékban feltesszük főni a tejet a tejszínnel, a vaníliarúddal és annak kikapart magjaival. Felforraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd félretesszük.
 - A csokoládét feldaraboljuk és egy tálkába tesszük a kávéporral. Utóbbi elhagyható, de én ajánlom, a kávé és a csoki ütős kombó. 🙂
 - A zselatint elkeverjük a cukorral és a tejszínhez adjuk, jó alaposan kevergetjük, hogy ne maradjon csomós.
 - A tejszín felét ráöntjük a csokoládéra és elkeverjük vele, hogy felolvadjon a csoki.
 - Most jön a trükk: Egy tojástartót fogunk felhasználni: ebbe helyezzük el a kis poharakat, hogy kicsit döntve legyenek. Ezeket berakjuk a hűtőbe és elkezdjük a csokoládés tejszínt belecsorgatni. Így lesz „átlós” a panna cotta. A sima vaníliás tejszínt még nem öntjük hozzá. Kb. 1 óra kell neki a hűtőben, hogy szépen megdermedjen. (Ha ujjunkkal hozzáérünk, érezzük, hogy kocsonyás és kellően megszilárdult ahhoz, hogy rákerülhessen a másik réteg.)
 - Ha megdermedt a csokis réteg, már kivehetjük a tojástartóból a poharakat, ráöntjük a sima vaníliás réteget is, és visszatesszük a hűtőbe. 2-3 óra elég neki, hogy megszilárduljon, de én, mint mindig, most is azt javaslom, hogy egy éjszakát pihentessük bent, így tutira összeáll és összeérnek az ízek. 🙂
 - Tálalás előtt megszórjuk a gránátalmával, de használhatunk bármilyen gyümölcsöt vagy lekvárt hozzá.
 

Egy panna cotta tehát kisétkezésre tökéletes. 🙂
(Más csokoládét, más gyümölcsöt felhasználva a szénhidrát adatok változhatnak!) Az adatok csak tájékoztató jellegűek!
Még több sütés nélküli édesség receptért kattints ide!

Laktózmentesen is elkészíthető, bármilyen növényi tejjel, tejszínnel. 🙂
Ha tetszett ez a cukormentes csokoládés panna cotta és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂
