bögrés mákos


Sajnos a diplomahajrára sikerült ismét megbetegednem, ami egyrészt azért rossz, mert diplomahajrá, helló?!, másrészt pedig nem érzek sem ízeket sem illatokat immáron negyedik napja, így főzni-sütni sem nagyon tudok, mert minden ízlelésem kimerül annyiban, hogy ez valami édes ez pedig valami sós. :( Éppen ezért most azokból a receptekből válogatok, amik pont ilyen alkalmakra vannak eltéve a kis receptdobozomba. A bögrés mákos receptje került most elő, IR-kompatibilis változatban.


Hozzávalók (egy kb. 20x25 cm-es tepsihez):
  • 10 dkg mák (~1 bögre)
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (~1 bögre)
  • 17,5 dkg eritrit (~1 bögre)
  • 2 dl tej (~1 bögre)
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Az összes hozzávalót egyszerűen összekeverjük és szépen alaposan csomómentesre dolgozzuk. Ezután kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A teljes sütiben 133 g szénhidrát van, 12 kockára osztva pedig egy kocka tartalmaz 11 g CH-t.


Tejszínhabbal és málnalekvárral tálalva isteni. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése