almás sajttorta sütés- és alj nélkül

Ugyan ősszel kevés jobb dolog van, mint a sütőből illatozó ropogós, fahéjas almás pite, de azért ez a sajttorta is eléggé ott van a toppon! Csupán az almás réteget kell kicsit összefőzni, de sütést nem igényel, szénhidrát pedig alig van benne. A legnehezebb része a receptnek az a pár óra (vagy éjszaka), amíg kivárjuk, hogy a hűtőben összeálljon. 🙂

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg mascarpone
  • 2,5 dkg 1:4 erősségű édesítőszer
  • csipet só
  • 1/4 kezeletlen héjú citrom 
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 6 db lapzselatin
  • 2 db alma (kb. 30 dkg)
  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott ek 1:4 erősségű édesítőszer
  • 1 tk fahéj
  • frissen reszelt szerecsendió
Hirdetés

Elkészítés:

  1. Mielőtt nekilátnánk a sajttorta elkészítésének, kivesszük a hűtőből a mascarponet és a krémsajtot, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűek lesznek. A habtejszínt pedig jól behűtjük.
  2. A krémsajtot összekeverjük a mascarponeval, édesítőszerrel, sóval, belereszelünk egy kevés citromhéjat, és belefacsarjuk a citrom levét, amiből egy teáskanálnyival félreteszünk az almához.
  3. A habtejszínből félreteszünk egy evőkanálnyit, a többit habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémsajtba. A lapzselatint a tasak utasításai szerint elkészítjük, majd belekeverjük a masszába.
  4. Egy kisebb (19 cm-es) kapcsos tortaformát kibélelünk oldalt, alul sütőpapírral, majd beletöltjük a krémet és a hűtőbe tesszük legalább 4 órára.
  5. Amikor már eleget pihent a hűtőben a torta, meghámozzuk és cikkekre vágjuk az almákat, kivágjuk a magházat belőlük. Az almát ezután nagyjából fél-egy cm-es darabokra vágjuk.
  6. A vajat az édesítőszerrel elkezdjük felmelegíteni közepes lángon, majd ha már feloldódott az édesítőszer, hozzáadjuk az almát, a fahéjat, a szerecsendiót és az egy teáskanálnyi citromlevet, valamint a félretett habtejszínt. Nagyjából 15-20 percig főzzük a gyümölcsöt. Akkor jó, ha nem főtt teljesen szét, és nagyon picit ropog még.
  7. Hagyjuk kihűlni az almát, majd a torta tetejére kanalazzuk és további 4 órát hagyjuk a hűtőben, de legjobb egész éjszakára ott hagyni. Ezzel ne spóroljunk, különben az almás réteg nagyon lesúlyozza a sajttortát és szétnyomja az egészet.

Az ábra a szénhidrátdiéta „számolós-nem számolós” alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű.

TIPP: Ha szeretnénk szénhidrátilag kicsit kiadósabbá tenni a sajttortát, készítsünk hozzá kekszalapot: nagyjából 10 db cukormentes gullón kekszet keverjünk el 5 dkg olvasztott vajjal és egyengessük a tortaforma aljába, aztán tegyük hűtőbe, amíg a krémmel dolgozunk.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük