mindenmentes kókuszgolyó

Annak apropóján, hogy vettem két új csini fotóhátteret, megkérdeztem tőletek instagramon, hogy milyen süti/édesség legyen az első, amit fotózok rajtuk. Mivel a kókuszgolyót többen is írtátok, ezért ezt egy jelnek vettem és már amúgy is itt kopogtat az ajtón a karácsony, szóval mikor máskor, ha nem most? 🙂 Mindenmentes és vegán is egyszerre!

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1,5 dl kókusztej
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 30 dkg gluténmentes zabpehely
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • 12 dkg cukormentes baracklekvár
  • 2 dkg kókuszreszelék
Hirdetés

Elkészítés:

  1.  A kókusztejet felmelegítjük, beletesszük a kókuszzsírt és az édesítőszert, majd alaposan elkeverjük, hogy feloldódjon a zsír.
  2. A zabpelyhet összekeverjük a kakaóporral, hogy szépen befedje a szemeket, majd ráöntjük a forró tejes-zsíros keveréket és összeforgatjuk. Belekeverjük a baracklekvárt (a házi, cukormentes a legfinomabb!), majd 1 órára hűtőbe tesszük a masszát. Lehet, hogy kicsit több lekvárra/tejre lesz szükségünk, attól függően, hogy mennyire sűrűre lett főzve, vagy mennyire kell még bele az íz.
  3. A masszából teáskanálnyit a kezünkbe veszünk és golyókat formázunk belőle. Ha szeretnénk, elrejthetünk bennük egy-egy meggyszemet is. A kókuszreszeléket egy tálba szórjuk és a golyókat meghempergetjük benne.

TIPP: Ehhez a recepthez inkább aprószemű zabpelyhet használjunk. Ha nincsen otthon, akkor tegyük az egész szemeket egy turmixgépbe, kávédarálóba vagy aprítógépbe és 1-2 másodperc alatt daráljuk meg őket.

Nekem összesen 36 golyó lett ebből a mennyiségből, a fenti ábra egy golyó tápanyagtartalmát ábrázolja a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján. Az ábra csak tájékoztató jellegű. A golyók gyors- és lassú szénhidrátokat is tartalmaznak.

Még több karácsonyi receptért és ötletért KATTINTS IDE!

Csókolom, nagyon finom volt a kókuszgolyó! 🙂

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük