kinderpunsch

Amikor pár éve a bécsi karácsonyi vásáron jártunk, akkor kóstoltam, nem volt benne alkohol, úgyhogy azért döntöttem emellett. A neve nagyjából annyit tesz, hogy „gyerekpuncs”, de nem csak gyerekeknek való. 🙂 Gyümölcsléből és teából készül, kicsit megfűszerezzük karácsonyi ízekkel és máris készen vagyunk.

Hirdetés

Hozzávalók (4 kis adaghoz):

  • 3 dl 100%-os narancslé (szűrt)
  • 3 dl 100%-os almalé (szűrt) 
  • 1 dl víz
  • 1 db egész fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 2 filter yellow label tea
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A gyümölcsleveket a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk. Ezután lekapcsoljuk alatta a hőt, de a tűzhelyen hagyjuk. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Beletesszük a teafiltereket és 5 percig áztatjuk őket. Bármilyen teát használhatunk, de a legjobb, ha kicsit semlegesebb ízű, nem gyümölcsös filtert választunk, amivel nem nyomjuk el a fűszerek és a gyümölcslevek ízét.
  3. Kivesszük a teafiltereket, visszaforraljuk a puncsot. Ha felforrt, levesszük a tűzről, leszűrjük a fűszereket és még forrón poharakba vagy bögrékbe öntjük.

Az ábra a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű. Az ábra egy kis adagra vonatkozik. A puncs gyors felszívódású szénhidrátokat tartalmaz.

Még több karácsonyi receptért és ötletért KATTINTS IDE!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük