ananászos tápiókapuding (mindenmentes, vegán)

A kókuszleveshez vásárolt tápiókagyöngyből bőven maradt még, illetve volt itthon egy ananász, amit már mindenképpen fel kellett használni valamihez, így egy mindenmentes, vegán ananászos tápiókapuding volt az egyik ötletem, amit ezekből az alapanyagokból készítettem. Egyszerű, gyors és viszonylag hamar össze is áll.

Hirdetés

Az ananász nagyobb részéből ananászvirágokat készítettem, amiket egyébként magában is ehetünk, de egy másik sütire is maradt belőle. Egyszerűen csak vékonyra szeleteljük a meghámozott ananászt, majd alacsony hőfokon 2-3 órán keresztül szárítjuk a sütőben, aztán formákba tesszük és ott hagyjuk tovább formára száradni.

Persze a virágok nélkül is elkészíthető a puding. Abban az esetben csak tápiókagyöngyre, cukrozatlan kókusztejre, édesítőszerre és ananászlére lesz szükségünk. A puding más gyümölcslevekkel is elkészíthető, akár narancs- vagy multivitaminlevet is használhatunk hozzá.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 40 g tápiókagyöngy
  • 1 dl víz
  • 1,5 dl cukrozatlan kókusztej
  • 2,5 ml folyékony édesítőszer
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 dl ananászlé
  • ananászvirág a díszítéshez

Az ananászvirág elkészítése: A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 100 °C-ra. Az ananászt meghámozzuk és papírvékony szeletekre vágjuk. Papírtörlőre vagy tiszta konyharuhára sorakoztatjuk őket és alaposan leitatjuk a szeletekről a nedvességet. Sütis rácsra vagy a sütő rácsára helyezzük őket, alájuk pedig tepsit teszünk, hogy az esetlegesen lecsöpögő ananászlevet könnyen letakaríthassuk. Minimum 2 órán keresztül szárítjuk a sütőben. Ha már a szélei barnák és tapintásra száraznak tűnnek, muffinformákba helyezzük őket és hagyjuk formára száradni az ananászvirágokat. A tápiókapuding elkészítése:

  1. A tápiókagyöngyöt egy lábasba tesszük és ráöntünk 1 dl vizet úgy, hogy ellepje. 10 percig ázni hagyjuk.
  2. Ezután hozzáöntjük a kókusztejet, édesítőszert, vaníliát és ananászlevet, majd addig főzzük kavargatva, közepes-alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ha sűrű, akkor tálkákba, poharakba kanalazzuk a pudingot. Legalább 30 percig állni hagyjuk tálalásig.
  4. Tálalás előtt ananászvirággal díszítjük.

TIPP: A pudingot több órával, de akár egy nappal előbb is elkészíthetjük. Tartsuk hűtőben tálalásig.

    Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy adagra (díszítés nélkül) vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, tápanyagtartalmai, stb. is eltérhetnek az általam használtaktól.

    Még több vegán receptért kattints ide!

    Mindenmentes recepteket erre a linkre kattintva találsz.

    Ha gyümölcsös recepteket keresel, kattints ide

      Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük