snickers torta cukor- és gluténmentesen, sütés nélkül

snickers torta

A cukormentes életmódban, étrendben sem kell lemondani a finomabbnál finomabb, megszokott édességekről, tényleg csak egy kis csavar kell ahhoz, hogy ezeket diétabarát verzióban is el tudjuk készíteni. Most egy snickers torta (vagyis inkább snickers inspirálta torta) készült, ami egyszerűen zseniális, ráadásul hihetetlenül könnyű is (mind állagában, mind elkészítésben).

Hirdetés
cukormentes snickers torta

Milyen összetevőket tartalmaz a snickers torta?

A torta fő eleme a földimogyoró, cukormentes karamella, krémsajt és a csokoládé. Jó hír, hogy a recept teljesen cukormentes, gluténmentes és tojásmentes is*.
*Nem minősül dietetikai véleménynek.

gluténmentes torta

Kell-e sütni a tortát?

Szerencsére nem, így most nyáron azért ez elég jó hír. 🙂
Főzésre sincsen szükség, így sem a sütőt, sem a tűzhelyet nem kell hozzá bekapcsolni. (A tejszínt mondjuk melegítheted a tűzhelyen is.)

A torta hátulütője amúgy az, hogy igazi kalóriabomba. Sajnos.

cukormentes, gluténmentes torta

Milyen alappal készül a süti? Keksz kell-e hozzá?

Általában a sütés nélküli torták nálam valamilyen keksz alappal készülnek (cukormentes, teljes kiőrlésű digestive keksz, vagy zabkeksz), viszont itt mindenképpen szerettem volna egy olyan verziót készíteni, ami teljesen gluténmentes, és nem kell hozzá sem bolti-, sem házi keksz. A sütemény alapjában olajos magvak vannak: mandula és földimogyoró.

Hirdetés

Milyen rétegekből épül fel a snickers torta?

A sütemény alapja egy földimogyorós-mandulás alap, erre kerül rá egy földimogyorós krémsajt, arra pedig jön egy réteg cukormentes karamellás földimogyoró, végül csoki zárja be az egészet.

cukormentes snickers

Cukormentes karamella?

Igen, létezik ilyen. Az egyik áruházláncban lehet kapni, nem szeretnék reklámot csinálni, így javaslom, hogy keressetek rá a cukormentes omlós karamella szavakra a Google keresőben, és megtaláljátok, hogy honnan tudtok ilyet beszerezni.

snickers torta sütés nélkül

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához:

az alaphoz:

  • 175 g sótlan földimogyoró
  • 50 g mandulaliszt
  • 10 g cukrozatlan kakaópor (kb. 1 evőkanál)
  • 1/2 evőkanál 1:4 erősségű édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 20 g kókuszolaj

a földimogyorós krémsajtos réteghez:

  • 150 g natúr krémsajt
  • 100 g krémes mogyoróvaj
  • 2,5 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30%-os, állati)
  • 1/2 evőkanál 1:4 erősségű édesítőszer

a karamellás réteghez:

  • 100 g cukormentes omlós karamella
  • 1/2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30%-os, állati)
  • 50 g sótlan földimogyoró
  • 1/4 teáskanál só

a csokiréteghez:

  • 50 g cukormentes tejcsokoládé
  • 50 g cukormentes, min. 70%-os étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30%-os, állati)
  • 50 g puha vaj

a tetejére:

  • nagy szemű tengeri só
  • pár szem sótlan földimogyoró
Hirdetés

A snickers torta elkészítésének lépései:

  1. Elkészítjük az alapot: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és addig dolgoztatjuk a gépet, amíg egy olyan masszát nem kapunk, ami még nem vaj, de már nem morzsa. Ha össze tudjuk nyomkodni, akkor jó. Egy 18 cm-es, alul sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Hűtőbe tesszük, amíg a többi réteggel dolgozunk.
  2. Elkészítjük a krémsajtos réteget: A krémsajtot, mogyoróvajat és édesítőszert alaposan elkeverjük.
  3. A hideg habtejszínt habbá verjük. Ne verjük túl keményre, de ne is legyen nagyon laza.
  4. Hozzáadjuk a mogyorós krémsajtot, és a mixerrel összedolgozzuk, hogy egynemű legyen. A torta alapba kanalazzuk, elsimítjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
  5. A karamellás réteggel folytatjuk: a karamellát felolvasztjuk, hozzáadjuk a sót, mogyorót és tejszínt, majd elkeverjük. (Ez kicsit több ideig fog tartani, de ne aggódjunk, kevergessük csak, és majd szépen összeáll. Ha a karamella nagyon becsomósodna, rámelegíthetünk mikróban.) Ráfolyatjuk a krémsajtos rétegre, és hűtőbe tesszük.
  6. A csokoládés réteghez a habtejszínt csípősre melegítjük, beledaraboljuk a csokoládékat, és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik a csokoládékrémben. A tortára kenjük, és hűtőbe tesszük.
  7. A tortát min. 6 órát hűtjük, de kérlek, inkább egy egész éjszakát hagyd bent, hogy igazán összeérjenek az ízek, és rendesen összeálljon a torta.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a tengeri sóval, mogyoróval.

Még több sütés nélküli receptet találsz ide kattintva!

Hirdetés

A snickers torta tápanyagtartalma:

Energia: 336 kCal
Fehérje: 27,1 g
Zsír: 28,7 g
Szénhidrát: 10,9 g

A fentiek a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák az adatokat, 1 szeletre vonatkoznak 16 kisebb szelet esetén. Nem vagyok dietetikus, és az általam használt termékek márkái, méretei, és így a tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általad használtaktól. Az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek! Minden receptem egyéni felelősséggel készítsd el!

cukormentes karamellás süti

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

One Reply to “snickers torta cukor- és gluténmentesen, sütés nélkül”

  1. Érdemes bele zselatint tenni, mert nekem szetfolyt. De megettük kanállal, ízre kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük