csokis vaníliás zebra sajttorta


Mostanában nagyon rákaptam a sajttortára, egyelőre az édes, gyümölcsös, csokis verziókkal kísérletezgetek. Így született meg ez a zebratorta, ami elég jól sikerült.



Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):
  • 1 teljes csomag (15 db) gullón keksz
  • 50 g vaj
  • 700 g krémsajt
  • 50 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 3 nagy tojás
  • 160 g eritrit
  • 15 g zsírszegény kakaópor
  • 100 g tejcsoki
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

 Elkészítés:
  1. A gullón kekszet összetörjük egy zacskóban a sodrófával, hozzákeverjük az 50 g olvasztott vajat. Egy tortaforma aljába belenyomkodjuk a kekszet. 175°C-os előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémsajtos rétegeket. A krémsajthoz adjuk a tojást, tejfölt, lisztet és az eritritet, majd simára keverjük. Ezután kétfelé szedjük.
  3. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és a kakaóporral az egyik krémsajthoz keverjük. 
  4. A vaníliarúd magjait kikaparjuk és a másik krémsajthoz adjuk.
  5. A kekszes alapra felváltva fogjuk kanalazni a krémsajtot. A tortaalap közepére egy merőkanálnyi csokis krémsajtot öntünk, majd ennek a közepére egy merőkanálnyi krémsajtosat (rá a tetejére, igen), utána ismét csokisat, és így tovább, amíg el nem fogynak.
  6. Ezután 150 °C-os sütőben kb. 75 percig sütjük.



Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése