mozzarellával töltött cukkinigolyó

Cukkiniből sosem elég, már ami az én konyhámat illeti. Az egyik kedvenc zöldségem, olyan sokrétű a felhasználása: készíthetünk belőle fasírtot, „tésztát”, megtölthetjük, felszeletelve kisüthetjük, és ez csak pár kedvencem a sok közül. Óriási plusz ráadásul, hogy a cukkini a szénhidrátdiétában a „nem számolós” alapanyagok közé tartozik, így kisebb mennyiség esetén nem kell számításba vennünk szénhidráttartalmát.

Hirdetés

Az egyik nagy kedvencem a sajtos cukkinifasírt, szinte minden héten kerül egy nagy tállal az asztalra, ezt egyszerűen nem tudjuk megunni (az instagramomon végignézheted az elkészítését). A fokhagymás mártogatóssal együtt valami isteni! Ezt a változatot turbóztuk fel kicsit, mert lapult a hűtőben igen közeli lejáratú mini mozzarella. És ami plusz az egészben az az, hogy ez a verzió gluténmentes is.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb cukkini (kinyomkodva, tisztítva kb. 20-25 dkg)
  • 1 ek só
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 2 tojás
  • 10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • 1-2 csomag mini mozzarella
  • olaj a sütéshez
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A cukkiniket lereszeljük apró lyukú reszelőn, megszórjuk a sóval, összekeverjük és szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön.
  2. Közben a bacont zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük hűlni.
  3. Egy tálba felütjük a két tojást, beleszórjuk a lisztet és a kétféle reszelt sajtot. Hozzáadjuk a bacont is. Frissen őrölt borssal ízlés szerint megborsozzuk.
  4. A cukkinit alaposan kinyomkodjuk és hozzákeverjük az előző keverékhez.
  5. Közepes lángon ujjnyi vastagságban olajat forrósítunk egy edényben.
  6. Fogunk kb. egy evőkanálnyi masszát, ráhelyezünk egy darab mini mozzarella golyót és további masszával „elrejtjük”. A cukkinis keverék elég laza, így egyszerre csak egy golyót formázzunk meg, mert nagyon könnyen szétcsúsznak. Én másfél zacskó mozzarellát használtam el, de készíthetünk kisebb/nagyobb golyókat is (ekkor a sütési idő is változik).
  7. Süssük a forró olajban oldalanként kb. 1,5-2 percig, vagy addig, amíg aranybarnák nem lesznek a golyók. Még melegen fogyasszuk el.

Az ábra a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat, 4 adag esetén 1 adagra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük