málnamousse pite sütés nélkül

Nemrég vettem egy nagy adag fagyasztott málnát egy sütihez, de sajnos az első verzió… mondjuk úgy, hogy „kiskanállal evős” lett, a málnamousse-nak a fele pedig megmaradt, ami PONT elég volt ehhez a kis pitéhez. Ez egy nagyon egyszerű kis édesség és még sütni sem kell, szerintem 15 perc alatt össze lehet dobni, utána pedig a hűtő végzi a munka többi részét egészen a tálalásig, ahol már a mi feladatunk csak az, hogy elfogyasszuk ezt a desszertet.

Hirdetés

Ilyen ez a kísérletezgetés, receptírás-, tesztelés, én pedig mindig megpróbálom menteni a menthetőt. Ezt az isteni málnamousse-t nagyon nagy kár lett volna kidobni. Friss vagy fagyasztott málnából is elkészíthető, de a málnán kívül más bogyós gyümölccsel is működik. És annyira rózsaszín, hogy most Valentin napra is egy jó desszert lehet. 🙂

Hozzávalók (12 cm-es piteformához):

a kekszalaphoz:

  • 3 db gullón digestive cukormentes keksz
  • 1 ek kókuszolaj

a málnamoussehoz:

  • 5 dkg málnapüré (szűrt, mag nélkül)
  • 1/4 cs étkezési zselatin
  • 2 ek hideg víz a zselatinhoz
  • 3/4 dl hideg habtejszín
  • 1 tk 1:4 erősségű édesítőszer

a díszítéshez:

  • pár szem málna

 Elkészítés:

  1. A kekszet összedaráljuk és a kókuszolajjal elkeverjük, majd a forma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a krémmel dolgozunk.
  2. A málnát pürésítjük botmixerrel (ha fagyasztott málnával dolgozunk, megmikrózzuk 2-3 percig, majd utána pürésítjük), majd leszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek a habba.
  3. A zselatint a hideg vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a málnapürét, majd felmelegítjük. (Ne forraljuk!) Félretesszük hűlni.
  4. A hideg habtejszínt habosra verjük, hozzáadjuk az édesítőszert. A málnás zselatinos keveréket hozzácsurgatjuk és alaposan elkeverjük. 
  5. A málnahabot rákanalazzuk a kekszalapra és szépen elsimítjuk rajta. Fóliával letakarjuk és hűtőbe tesszük min. 3 órára. (De legjobb egész éjszakára hűtőben hagyni. – még mindig ez a mantrám. 🙂 )
  6. Tálalás előtt ízlés szerint pár szem málnával díszítjük.

TIPP: Nagyjából a málnaszem tömegének harmada a magja, így kb. 75 g málnából lesz 50 g málnapüré.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy egész pitére vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük