mandulás kekszszendvics cukormentesen

mandulás kekszszendvics

A zabkeksz nagy sláger, pláne ha még kekszszendvics is készül belőle! Isteni, fűszeres mandulakrémmel töltöttem. A mandulás kekszszendvics receptjét megtaláljátok a bejegyzésben!

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. januári számában is. A fűszereket a Fűszerész biztosította (szponzorált tartalom).

cukormentes keksz

Milyen fűszerekből készül a mandulás kekszszendvics?

A zabkekszhez csupán vaníliát és fahéjat adtam (ezeket a fűszereket egyébként szinte minden süteményben használom, nagyon szeretem őket). A töltelékbe került a mandula mellé egy kis fahéj, vanília és egy csipet kardamom is. Őrölt fűszereket használtam a recepthez.

Hirdetés
mandulás keksz

Hogyan készült a mandulás kekszszendvics tölteléke?

A töltelék, vagyis a mandulakrém elkészítéséhez egy jó késes aprítóra lesz szükségünk, ebből készítünk pár hozzávaló segítségével egy olyan mandulakrémet, amivel meg tudjuk tölteni a kekszeket. Tulajdonképpen mandulavajat készítünk belőle. (Ha érdekelnek a magvajak, akkor ebben a bejegyzésben több ilyen receptet is találsz, sok-sok fázisfotóval!)

cukormentes kekszszendvics

Hozzávalók 10 darabhoz:

a kekszekhez:

  • 25 g 1:4 édesítőszer
  • 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 60 g gluténmentes zabpehely
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt Bourbon vanília
  • 1 tojás
  • 50 g kókuszolaj

a töltelékhez:

  • 80 g mandula
  • 1/2 teáskanál 1:4 édesítőszer
  • 1 csipet őrölt Bourbon vanília
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kókusztejszín (sima tejszín is jó, de akkor már nem lesz lm)
Hirdetés

A mandulás kekszszendvics elkészítésének lépései:

  1. A keksz száraz hozzávalóit összekeverjük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, majd összegyúrjuk. 20 golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és lelapítjuk.
  2. 175 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban 10–12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A mandulát késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük. A géptől függően 5–10 perc alatt krémesítjük (mandulavajat készítünk belőle), időnként lekaparjuk a tartály oldaláról a mandulát. Amikor már krémes, fényes, hozzáadjuk a fűszereket, a kókuszolajat, a tejszínt, és összedolgozzuk.
  4. Az összeállításhoz 2 keksz közé tölteléket adagolunk, majd kicsit összenyomjuk. A kekszszendvicseket tálcára sorakoztatva tálaljuk. 
Hirdetés

A mandulás kekszszendvics tápanyagtartalma:

Energia: 163 kCal
Fehérje: 5 g
Zsír: 11,1 g
Szénhidrát: 8,9 g

A fenti adatok 1 szendvicsre vonatkoznak, a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák az adatokat. A ténylegesen felhasznált alapanyagok márkái, méretei, stb. és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól, továbbá nem vagyok dietetikus, így ezek az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük