sült körte mindenmentesen

cukormentes édesség

Még azért van egy kevés hátra az őszből, és mielőtt nekiállnánk a karácsonyi készülődésnek, érdemes kihasználni ezt a kis időt, és megtölteni a konyhánkat, lakásunkat ezekkel az illatokkal és ízekkel. Egy roppant egyszerű sült körte receptet mutatok most, amit Natasha’s Kitchen oldalán láttam, és átalakítottam diétabaráttá.

Hirdetés
sült körte

Milyen gyümölccsel készíthető még?

Alapvetően az őszi ízek miatt én mindenképp körtét vagy almát javasolnék. Egyszerűen csak kivágjuk a magházukat, és abba+arra töltjük a tölteléket, ami a sütőben szépen ropogósra sül. A gyümölcsöt ráadásul nem szükséges előfőzni sem, a sütőben megpuhul, aztán elég csak kanalazni.

Hirdetés
sült körte

Milyen összetevőkből áll a sült körte?

A töltelékben zabpehely (diéta és allergia esetén válasszunk garantáltan gluténmentes változatot), magvak, fűszerek találhatók. Tipikus őszi fűszer a fahéj, de bátran készíthetünk karácsonyi verziót is mézeskalácsfűszerrel, vagy az én örök kedvenc chai fűszeremmel. (Ehhez a fűszerkeverékhez receptet itt találsz.) Bátran használj dió és mandula mellett akár törökmogyorót, pekándiót vagy pisztáciát. Kísérletezz!

cukormentes édesség recept

Milyen édesítőszerrel készül az édesség?

Mézízű rostszirupot használtam. Fontos ehhez az állag, de kicsit több olaj hozzáadásával készítheted eritrittel vagy 1:4 erősségű édesítőszerrel is. A diétádtól függően használhatsz mézet vagy datolyaszirupot is.*

*Nem minősül dietetikai állásfoglalásnak/tanácsnak.

Hozzávalók:

  • 2 db körte
  • 20 g gluténmentes, nagy szemű zabpehely
  • 25 g dió és mandula vegyesen
  • 1 ek kókusz- vagy étolaj
  • 1 ek mézízű rostszirup
  • 1/4 tk őrölt fahéj
Hirdetés

A sült körte elkészítésének lépései:

  • A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésmódban 190 °C-ra, és egy kis kerámia sütőtálat vékonyan kiolajozunk.
  • A körtéket alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, és egy kiskanállal vagy erre való eszközzel kivájjuk a magházukat. A körték duci oldaláról egy picit levágunk, hogy ne billegjenek, és így sorakoztatjuk őket a sütőtálba.
  • A töltelék hozzávalóit egy tálkában elkeverjük, majd megtöltjük velük a körtéket.
  • Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket.
Hirdetés

A sült körte átlagos tápanyagtartalma:

Energia: 134 kCal
Fehérje: 2,3 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 14 g

A fenti adatok 1 adagra vonatkoznak (4 adag esetén), a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák az adatokat. Mivel nem vagyok dietetikus, és az alapanyagok tápanyagtartalmai eltérőek lehetnek márkától függően, ezért ezek az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek! Minden receptem egyéni felelősséggel készítsd el.

sült körte alma

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

One Reply to “sült körte mindenmentesen”

  1. A világ legfinomabb és gyorsabb desszertje, egy nyűgös nap után csodásan esett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük