cukormentes piña colada torta

cukormentes piña colada torta

Ez az a recept, aminek az alapanyagait apránként szedtem össze és úgy indult igazából, hogy hónapok óta szemeztem a kókuszchipssel. A sütemény a 160 gramm blog szerzőjének, Izának készült: része annak a kihívásnak, melyben olyan ételeket készítünk el, amiket ő is megehet. És hogy ez miért kihívás? Azért, mert az ételnek glutén-, tej- és laktózmentesen is IR-kompatibilisnek kell lennie. Ez igazából a második ilyen receptem a blogon. 🙂  A cukormentes piña colada torta receptje a bejegyzésben.

Hirdetés

(Az első a habcsókos almás máktorta, melynek a receptjét itt érheted el.)

cukormentes piña colada torta

A torta semmilyen lisztet vagy tejterméket nem tartalmaz, és ahogy a neve is mutatja az ananász és a kókusz kap főszerepet. Nem szükséges hozzá szinte semmi extra hozzávaló, a legtöbbet egy hipermarketben is be tudjuk szerezni. A kókuszchipsen kívül én mindent ott vásároltam meg, azt keressük piacon vagy különböző “magos” boltokban.

Hozzávalók (egy 21 cm-es tortaformához):

  • 3 tojás szétválasztva
  • csipet só
  • 80 g + 1 ek eritrit
  • 3 ek kókuszolaj (sima étolaj is megfelel)
  • 130 g kókuszreszelék
  • 1 dl ananászlé (100%-os, semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmazó)
  • fél cs (gluténmentes) sütőpor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 ek eritrit
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 20 g kókuszchips

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. A szétválasztott három tojás fehérjéiből csipet sóval habot verünk, közben pedig összekeverjük a 80 g eritritet a kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, ananászlével, tojássárgákkal és sütőporral. A tojáshabhoz adunk még egy evőkanálnyi eritritet és  kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kókuszos-ananászos masszába, mintha piskótát készítenénk.
  2. Sütőpapírral kibélelünk alul és oldalt is egy tortaformát, majd belekanalazzuk a masszát. 30 perc alatt megsütjük.
  3. A sütit kivesszük a sütőből, a kókuszchipset pedig sütőpapíros tepsin 5 perc alatt megpirítjuk. (Félidőben egyszer átkeverjük.) A sütő hőfokát ezután levesszük 150 °C-ra.
  4. A két tojásfehérjéből a két evőkanál eritrittel, sóval és citromlével habot verünk. Akkor jó, ha szép fényes és nem folyós. A sütemény tetejére kanalazzuk (nem kell elegyengetni sem, a kis csúcsok csak rusztikusabbá teszik:). További 10-15 percig sütjük: ha kicsit barnul a teteje, tökéletes lesz.
  5. Megszórjuk a pirított kókuszchipssel, óvatosan kiszedjük a formából, kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhető is. 🙂

Nem csalás, nem ámítás, valóban ennyi szénhidrátot tartalmaz a sütemény, így akár ebéd utáni desszertként is beilleszthető a diétába. Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

Még több torta receptet találsz itt.

cukormentes piña colada torta

Igazán szaftos, kókuszos, ananászos ez a koktélt idéző torta, igazi nyári finomság, remélem Izának is ízleni fog. 🙂 A fotókhoz a Fotókellék fotohatterek.hu háttereit használtam, imádom őket, alig várom, hogy a többit is kipróbálhassam!

cukormentes piña colada torta

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

One Reply to “cukormentes piña colada torta”

  1. Nagyon incsiklandozó örülök neki ,hogy ilyen sütiket is lehet sütni pár alapvető dologból és egészségesen köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük