kakaós palacsinta müzli (pancake cereal) cukor- és gluténmentesen

kakaós palacsinta müzli

Na, ennek azért nem álltam soha neki, mert úgy gondoltam, hogy elmegy a hajam, mire végzek vele. Pedig nem. 🙂 Szépen lehet vele haladni, megállás az nincs, nehogy leégjen, viszont borzasztó egyszerű, és nem olyan hosszadalmas, mint amilyennek elsőre tűnik ez a kakaós palacsinta müzli (pancake cereal)!

Hirdetés

A recepthez a nyers kakaóport a Sambirano Gold biztosította (szponzorált tartalom).

Milyen lisztből készül a kakaós palacsinta müzli (pancake cereal)?

Gluténmentes zabpehelylisztet használtam hozzá, de ez a recept működik teljes kiőrlésű, illetve sima liszttel is. Nem fontos a teljes kiőrlésű lisztet keverni, nyugodtan használhatsz 100%-ban teljes kiőrlésű tönkölylisztet, vagy teljes kiőrlésű búzalisztet. Ha fontos a gluténmentesség, akkor figyelj arra, hogy jelölten gluténmentes lisztet és gluténmentes sütőport használj!

Még több gluténmentes receptet találsz ide kattintva!

cukormentes palacsinta

Mivel érdemes fogyasztani?

A képzelet szab határt! Eheted magában, tejjel, növényi tejjel, megküldheted rostsziruppal, vagy cukormentes sziruppal, rakhatsz rá vajat is, tapasztald ki, hogy neked melyik verzió jön be igazán. Ez egyébként egy elég nagy adag, kétféle osztva is, de akár négyfelé is osztható, gyümölcsökkel felturbózva például. 🙂

Hirdetés
kakaós palacsinta müzli

Hozzávalók:

  • 90 g zabpehelyliszt (gm)
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g) (gm)
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
  • 15 g Sambirano Gold nyers kakaópor
  • 1 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 15 g olvasztott vaj
Hirdetés

A kakaós palacsinta müzli elkészítésének lépései:

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, sót, édesítőszert és kakaóport. Akkor jó, ha már rögök sem maradnak benne.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és az olvasztott vajat, majd az egészet homogénre keverjük.
  3. Egy zacskóba vagy adagoló „cumis” üvegbe töltjük a masszát.
  4. A palacsintasütőt felforrosítjuk, ha szükséges, akkor vékonyan kikenjük olajjal. Ha már kellően meleg, akkor mérsékeljük a hőfokot (10-ből 4-esre).
  5. A zacskó sarkát levágjuk, vagy az adagolóból egyenesen kis 1-2 cm-es palacsintákat nyomunk a tésztából a palacsintasütőre (egyszerre ne túl sokat, kb. 20-25 db-ot), majd amikor végigértünk, akkor rögtön átfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megsütjük alacsony lángon – így kb. folyamatos a „munka”. 🙂
Hirdetés

A kakaós palacsinta müzli tápanyagtartalma:

Energia: 664 kCal
Fehérje: 21,7 g
Zsír: 29 g
Szénhidrát: 71 g

A fenti adatok a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák az adatokat, és a teljes adagra vonatkoznak. A ténylegesen felhasznált alapanyagok márkái, méretei, stb. és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól, és nem vagyok dietetikus sem, így az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek!

gluténmentes palacsinta müzli

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük