cukormentes csokis shake (vegán, mindenmentes)

csokis turmix

Egy frissítő könnyű nyári cukormentes csokis shake receptet mutatok most, ami egyébként teljesen vegán és mindenmentes is. Nem kell hozzá túl sok extra hozzávaló sem, viszont nagyon finom és percek alatt összedobható, ha minden kéznél van!

Hirdetés

Ez a csupacsokis finomság megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. augusztusi számában is.

cukormentes csokis shake

Mi is kell a cukormentes csokis shake elkészítéséhez?

Első körben egy jó turmixgépre lesz szükséged, ami viszi a fagyasztott gyümölcsöt és a jégkockát is. Ezen kívül kell azért még egy kis előkészület is, a banánt pár órára felszeletelve érdemes a fagyasztóba tenni, mert a recepthez fagyasztott banánt használunk. Ez a mennyiség kb. 2 kisebb/közepes méretű banánnak felel meg.

Hirdetés
cukormentes shake

Milyen banánt érdemes használni?

Lehet még szép, friss, szinte éretlen, de mehet az érett banán is (figyelni kell az édesítésre). Nálunk gyakran előfordul, hogy túlérnek a banánok, ezek általában valamilyen süteményben, például banánkenyérben végzik (kattints ide a banános receptekért). Ha nem használom fel őket rögtön, akkor felszeletelve, vagy akár egészben is mennek a fagyasztóba egy lezárható dobozban vagy zacskóban.

vegán shake

Hozzávalók 2 pohárhoz:

a shake-hez:

  • 200 g fagyasztott banán
  • 30 g cukormentes mogyoróvaj (recept pl. itt és itt)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer (elhagyható)
  • 3 dl cukrozatlan mandulatej
  • 4–5 jégkocka

a díszítéshez:

  • 10 g cukormentes étcsokoládé
  • 1–1 csipet kakaóbabtöret
  • 1–1 csipet apróra vágott földimogyoró
Hirdetés

A cukormentes csokis shake elkészítésének lépései:

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk, kávéskanál segítségével lecsepegtetjük/lefolyatjuk a poharak belső oldalán. Hűtőbe tesszük, amíg a shake-et elkészítjük.
  2. A banánt – felengedés nélkül – kisebb darabokra tördeljük, turmixgépbe tesszük. Belekanalazzuk a mogyoróvajat, a kakaót, az édesítőszert, hozzáöntjük a mandulatejet, és beledobáljuk a jeget. Közepes/magas fokozaton az egészet alaposan összeturmixoljuk.
  3. Az előkészített poharakba töltjük, majd megszórjuk a kakaóbabtörettel és a földimogyoróval. Azonnal tálaljuk.
Hirdetés

A cukormentes csokis shake tápanyagtartalma:

Energia: 69 kCal
Fehérje: 2,2 g
Zsír: 3,4 g
Szénhidrát: 7,1 g

A fenti adatok a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazzák az adatokat, kb. 1 dl-re vonatkoznak, díszítés nélkül. A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, márkái, stb. és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól. A fenti adatok csak tájékoztató jellegűek!

cukormentes csokoládés shake

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük