chilis forró csoki mindenmentesen

chilis forró csoki

A hideg és sötét délutánokon, estéken mi is lenne jobb, mint egy jó kis forró csokoládé, ami ráadásul még egy kis extra melegséget is ad a chili miatt. A recept mindenmentes és vegán, de őrülten finom és tömény. A chilis forró csoki receptjét megtaláljátok a bejegyzésben.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. novemberi számában is. A fűszereket a Fűszerész biztosította (szponzorált tartalom).

mindenmentes forró csoki

Milyen hozzávalókból készül a chilis forró csoki?

A fűszerek (chili, vanília, fahéj, só) mellett cukormentes étcsokoládéra, kakaóporra, édesítőszerre, mandulatejre lesz csupán szükségünk. Mandulatej helyett használhatunk bármilyen másik növényi tejet is, illetve akár tehéntejet is, akkor azonban a recept már nem lesz mindenmentes, vegán. Csokoládéból 70%-osat válasszunk.

mindenmentes forró csoki

Mennyire lesz csípős? Elkészíthető-e chili nélkül?

Alapvetően én csak pár dologban szeretem a csípőset (pl. élek-halok a könnyfakasztó indiai ételekért, de megvagyok az Erős Pista nélküli hús- vagy zöldséglevessel 😅). Ez nem fogja szétkarcolni a torkodat, nyugi! Kellemesen, enyhén csípős ekkora mennyiségű chilivel, így lesz igazán melengető forró ital belőle. Természetesen chili nélkül is elkészíthető, de ajánlom, hogy próbáld ki vele!

Hirdetés
vegán forró csoki

Hozzávalók kb. 4 dl-hez:

Hirdetés

A mindenmentes chilis forró csoki elkészítésének lépései:

  1. A csokoládét közepes lángon felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, az édesítőszert, a chilit, a vaníliát, a sót, és elkeverjük.
  3. Felöntjük a mandulatejjel, beledobjuk a fahéjat, és folyamatos kevergetés mellett forrásig melegítjük.
  4. Lehúzzuk a tűzről, 1 órán át állni hagyjuk, majd leszűrjük.
  5. Tálalás előtt újramelegítjük, csészékbe adagoljuk, és chilikarikával, chiliszálakkal díszítve tálaljuk. 
Hirdetés

A chilis forró csoki tápanyagtartalma:

Energia: 216 kCal
Fehérje: 5,2 g
Zsír: 16,7 g
Szénhidrát: 11,9 g

A fenti adatok a fele mennyiségre vonatkoznak, a szénhidrátdiéta elvei alapján. A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, márkái, stb. is eltérhetnek az általam használtaktól, továbbá nem vagyok dietetikus, így a fenti adatok csak tájékoztató jellegűek!

Még több ital receptért kattints ide!

cukormentes forró csokoládé

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük